24.06.2020

В Європейському Союзі занепокоїлись умовами праці сезонних робітників

Європейський союз занепокоїний умовами праці для сезонних робітників 

 

Після того як в Україні посередникам у працевлаштуванні за кордон заборонили  отримувати кошти з потенційного шукача роботи. За це їм грозить 166-26 стаття Кодексу про адміністративні правопорушення і штраф у 17-50 тисяч гривень за перше притягнення.


Європейський парламент схвалив резолюцію, що закликає Єврокомісію оцінити умови зайнятості, охорони праці та здоров'я для сезонних працівників. Документ опублікований на офіційному сайті Європарламенту.


Ціллю резолюції є аналіз та покращення посередницьких ролей у влаштуванні іноземних робітників на Європейському ринку праці. Боротьба з соціальним шахрайством і зловживанням правами заробітчан.

 

"Ця пандемія підкреслює нестабільність умов праці для 17 млн мобільних працівників в ЄС, з яких сотні тисяч - транскордонні, прикордонні та сезонні працівники. Поліпшення соціального захисту було необхідно ще до цієї кризи, але відсутність заходів безпеки на спаржевих і полуничних фермах або бойнях в Нідерландах або Німеччині відкрило багатьом очі ", - заявила Петра де Суттер, депутат Європарламенту. "

 


Угору