24.02.2023

Світло для надії: швейцарський митець підсвітив будівлі у Львові до роковин великої війни

 

Світло надії

У середу, 22 лютого, швейцарський митець Геррі Хофштеттер провів у Львові перформанс, присвячений роковинам повномасштабного вторгнення росії в Україну.

У рамках перформансу Геррі Хофтштеттера "Вшанування пам’яті. Світло для надії" знаменитий художник підсвітив будівлі Львівської Ратуші, вокзалу, Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла та Львівської Національної опери, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

Світло надії 2 

Цього разу на львівських будівлях з’явилися світові проєкції на тему війни та незламності українців. Це цифри 365 - а саме стільки днів українські військові відбивають повномасштабний наступ російських загарбників, леопард, як символ танків Leopard, надходження яких чекає Україна, голуб миру, український тризуб та інші українські символи незламності.

 Світло надії 3

З цим перформансом Геррі Хофтштеттера проїде арт-тур містами України з 22 по 27 лютого.

Вперше Геррі Хофтштеттера підтримав Україну на Різдво 24-25 грудня 2022 року у Києві. У столиці він підсвітив Андріївській церкві, Національному музеї історії України, Дзвіниці Михайлівського Золотоверхого монастиря, будівлі Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка та Дзвіниці Софійського собору. На їхніх стінах з’явилися проєкції з українськими державними символами, абстракціями на різдвяну тематику, вишиванками, соняшниками тощо.

Світло надії 4

Угору