10.06.2020

Ринок праці в Україні осінню чекає нова хвиля кризи

ринок праці зміни 

 

З поступовою відмінню карантинних обмежень ринок праці в Україні починає відновлюватись, проте рівень пропозицій менше, ніж був в карантин, а ти більше до його початку. Про це повідомляє "Обозреватель".

 

Експерти ринку прогнозують, що проблемна ситуація з ринком роботи в Україні залишиться ще до кінця року, але і це у разі оптимістичного сценарію і закінчення поширення коронавірусної інфекції, повідомляє  керівниця експертно-аналітичного центру міжнародного кадрового порталу Юлія Дрожжина.

 

Також є і більш песимістичні варіанти розвитку подій до яких схиляється  HR-експертка Тетяна Пашкіна. На її думку відновлення не почнеться у 2020 році і навіть не на початку 2021. Це ж стосується й рівня зарплат українців.


 "До кризи в Центрі зайнятості було понад 60 тисяч вакансій, зараз – приблизно 45 тисяч. На сайтах працевлаштування було 50-60 тисяч вакансій, зараз – 24-40 тисяч. Багато вакансій було відкрито з огляду на зростання ринку, на проєкти, які злетять. Відповідно, криза внесла свої зміни, і вакансії закрили", – пояснює Пашкіна.

 

Попри теперішнє невелике зростання слід враховувати, що це імпульсивне бажання компаній швидко вернутися до передкарантинних показників, а потім може виявитися, що бізнес-сезон пока не стартував, і компанія почне скорочуватися.

Угору