Як зробити звукоізоляція в квартирі самому? Поради.

Шум у квартирах ділиться на 3 види: перший і найпоширеніший повітряний вид (гучні кричи сусідів або звуки проїжаючих за вікном машин), другий тип називається ударний (як ви вже догадалися, звуки працюючих електроінструментів таких як молотки, дрелі або просто гучний тупіт ваших сусідів) і завершальний структурний вид — коли по міжповерховим перекриттям або за рахунок арматурної сітки ударний шум передається у вашу кімнату.Замовити звукоізоляцію на jamaster.com.ua

 

 

вікна з поганою шумоізоляцією 

Спосіб No1: Замініть остіклення ваших вікон.

  

Ви можете замінити ваші склопакети на шумоізолюючі, у яких утовчене скло і більш широкий внутрішній просвіт. Ці маніпуляції дозволять зменшити шум на 50%.Дерев'яні вікна також можна зробити значно тихішими, для цього просто потрібно купити спеціальні еластичні ущільнювачі, прокладки.

акустичні стелі

Спосіб No2: встановіть акустична підвісну стелюУ вас цегляний або панельний будинок? Сусіди зверху дратують вас? Найкращим варіантом буде встановити підвісну акустичну стелю.Така конструкція — спеціальні листи з гіпсокартону виконані з перфорацією між якими розташований шар з мінеральної вати. Пористі частини чудово поглинають ударні шуми, волокнисті беруть на себе звуки, що передаються по повітрю.Для того щоб ця феєрія тиші запрацювала використовуйте вібропідвіси. У випадку коли каркасна конструкція буде закріплена жорстко, поверхня буде резонувати і поширювати шум по вашій кімнаті.

незагерметизвований отвір в стіні

Порада: перевірте цілісність стін Всілякі щілини, тріщини, штроби та отвори, служать порталом для проникнення звукових хвиль у ваше помешкання. Перед тим як обшивати ваші стіни сендвіч-панелями обов'язково ліквідуйте ці приховані шумові загрози. Надійними помічниками у цьому вам буде: гіпсова штукатурка, шпаклівка і герметики.

Спосіб No4: обшийте стіни сендвіч-панелями

 Сендвіч-панелі – це будматеріал який складається з трьох шарів, з двох жорстких листів, і шару утеплювача. Склеюється така панель за допомогою холодного чи гарячого пресування.Для створення надійної звукоізоляції потрібно додатково оснастити сендвіч панель спеціальним звукоізоляційним матеріалом. 

 

Найкраще для вирішення цього завдання підходять спеціальні звукоізоляційні плити. Вони зроблені з особливого матеріалу, який істотно знижує гучність.Для того щоб створити додатковий рівень шумоізоляції потрібно створити додаткову конструкцію у вигляді каркасного облицювання. 

 

Для утеплення стін потрібно діяти наступним чином:прикріпити до стінки каркас з металу або дерева;на нього кріплять гіпсокартонні листи;між ними здійснюють укладку звукоізоляційних плит.Щоб правильно зробити процедуру потрібно коректно підібрати матеріал звукопоглинача, і вірно вибрати його товщину. При цьому важливо, щоб каркас не торкався стінок на пряму. В іншому випадку, шум буде потрапляти на жорстку частину, обходячи звукопоглинач. Це призводить до того, звук резонується. В результаті звукоізоляція сендвіч панелей буде реалізована неефективно. Щоб уникнути цього потрібно встановити пружні прокладки між стіною і каркасом.

Спосіб No5: змонтуйте «плаваючу» стяжку для підлоги 

У загальному випадку плаваюча підлога являє собою масивну стяжку з бетону або цементно-піщаної суміші, покладену на міжповерхове перекриття поверх шару пружного матеріалу. Стяжка плаваючої підлоги не повинна мати ніяких жорстких зв'язків з огороджувальними конструкціями, тому її відділяють від бічних поверхонь стін і перегородок пружними прокладками.

 

 Як матеріал ізоляційного шару, переважно, застосовуються плити з акустичної мінеральної вати на базальтову або скловолокнисту основи або різні спінені полімерні рулонні матеріали.

 

 Ізоляція ударного шуму визначається ефективністю резонансної системи «маса-пружина-маса», де масами служать плита перекриття і стяжка, а пружиною — пружність звукоізоляційного матеріалу прокладки. Чим нижче значення резонансної частоти конструкції підлоги, тим вище його ізоляційна здатність.Звукоізоляція плаваючої підлоги залежить від масивності стяжки та пружних властивостей матеріалу. У деяких випадках застосовуються високоефективні звукоізоляційні матеріали які знижують ударний шум на величину, що перевищує 40 дБ!

плаваюча стяжка для підлоги

Як зробити звукоізоляція в квартирі самому? Поради. зображення 1

Коментарі 0

Угору