Не гріється вода у пральній машині. Що робити?

Проблему холодної води у пральній машині можна віднести до частих. Найчастіше ця поломка виявляється не відразу. Більшість машинок поводяться як ні в чому не бувало: запускають режим прання, полоскання, віджимання.А коли Ви дістаєте білизну з барабана навіть не підозрюєте, що процес прання відбувався у холодній воді.

Якщо схожа неприємність відбулася і у вас, проведіть експеримент: під час активного режиму пральної машини при високій температурі акуратно доторкніться до скла кришки барабану. Воно повинно нагрітися від гарячої води. Якщо цього не відбулося, скоріше за все вода не нагрівається.

Давайте перелічемо основні причини поломки:

1. Поломка ТЕНа. Трубчастий електронагрівач (ТЕН) — електронагрівальний прилад у вигляді металевої трубки, заповненої теплопровідним електричним ізолятором. Точно по центру ізолятора проходить струмопровідна нитка ( певного опору для передачі необхідної питомої потужності на поверхню ТЕН.)

Тен пральної машини

(тен пральної машини)

2. Поломка термостата. Термостат контролює нагрів води в пральному агрегаті. Справний датчик температури регулює нагрівання відповідно до параметрів запрограмованого Вами режиму. А при несправному термостаті вода або закипає або взагалі не нагрівається при будь-якому заданому показнику температури, може бути і таке, що машинка відмовляється прати зовсім.

термостат пральної машини

(ось так виглядає стандартний термостат пральної машини)

3. Вихід з ладу електроніки — програматора. Програматор пральної машини — це складна і дуже функціональна деталь, ЇЇ ще називають, сердцем пралки. Ця деталь контролює найосновніші режими пральної машини: цикл прання, полоскання і віджимання білизни, забір води та її підігрів.

Звичайно, є ще варіант, що Ви просто обрали неправильний режим, коли прання в холодній воді передбачено встановленою Вами програмою. Перш ніж бити тривогу, почитайте інструкцію для вашого агрегата і переконайтеся, що режим підібраний правильно.

Згорілий ТЕН — звичайна історія в майстерні. З такою поломкою люди звертаються дуже часто. Через стрибок напруги, короткого замикання або заводський брак ТЕН може згоріти. Середній термін служби нагрівача становить близько 5 років.

Якщо зламався термодатчик, машинка поводиться інакше. ТЕН справний і готовий гріти воду, програматор задає потрібну температуру, але регулятор — датчик температур — подає помилковий сигнал про те, що вода вже нагрілася. Таким чином, машинка пере в холодній воді. Найчастіше він підлягає заміні.

Якщо ж проблема програмна (злетіла прошивка або пошкоджена плата), пральна машина просто дає неправильну команду і вода не гріється. Запустіть пральну машину знову і, якщо проблема не усунулася, потрібен ремонт або заміна програматора.

Якщо самостійно відремонтувати Вашу пральну машину не виходить. Залишіть просту заявку на нашому сайті і відремонтуйте вашу пральну якісно та швидко.

Залишити заявку

Не гріється вода у пральній машині. Що робити? зображення 1

Коментарі 0

Угору