22.03.2023

Rolls-Royce будуватиме малі модульні реактори в Україні

Rolls Royce

НАЕК «Енергоатом» та британська компанія Rolls-Royce SMR підписали Меморандум про взаєморозуміння. Документ надасть можливості для майбутньої співпраці щодо відновлення України шляхом розгортання малих модульних реакторів (ММР).Про це повідомляє ДП «НАЕК «Енергоатом».

«Співпраця «Енергоатома» та Rolls-Royce SMR вийшла на новий рівень. Сьогодні ми підписали угоду, яка дасть Україні не лише розпочати якісну післявоєнну відбудову енергетичної інфраструктури, а й стати у світі однією з перших країн, яка залучає перспективні технології малих модульних реакторів для цього», – сказав президент «Енергоатома» Петро Котін.

Розгорнута електростанція із заводським малим модульним реактором буде здатна генерувати такий обсяг безвуглецевої електроенергії, якої вистачатиме для живлення мільйона будинків протягом понад 60 років.

«Завдяки власним британським ядерним технологіям ми потенційно можемо допомогти народу України швидко відбудуватися й відновити енергетичну безпеку та незалежність», – зазначив генеральний директор Rolls-Royce SMR Том Самсон.

Наверх